Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::...
Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst.

Ga terug   ..::FeRMaN FoRuM::.. > Religie en Geloofsovertuiging > Religie en Mens
Wijzig je avatar
Turkce Nederlands

Religie en Mens Voor alle vragen, informatie, visies en discussies omtrent geloof.

Nieuwe discussie starten Antwoord

LinkBack Discussietools Weergave
Oud 16 september 2009, 11:06
  #1 (permalink)
~SulTaNıM eL AmaN~

OSMANLI_ruhu's schermafbeelding

Laatste Klik: 28 juli 2010 10:35
Geslacht: Bay

Gebruiker Nr: 1178
Referenties: 0
Rep kracht: 14 OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.
Salaten Tüncüna Duası'nı Okumanın Hükmü !!

Değerli Arkadaşlar Bu konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum İnşallaah.. Önceden aklımda olan bir konuydu bir türlü nasip olmamışdı...
Bazılarının Salaten Tuncina tesbihatını,Duası ; Namaz tesbihatindan önce Selam verdikden sonra Yapdığını malumunuz bilenler vardır... Peki Bunun Hükmi dinimizde Nedir? Bilgileri Olan inşallaah Buraya aktarsın öncelikle sizlerin aktarmasını istiyorum Bu konuda Araşdırmam oldu inşallah sonradan araşdırmamı ekliyeceğim... Dua ile....

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم --||

Kimin Kötü ve yanlış giden bişeylere itirazı varsa.. Kim Kaygı ve umut taşıyorsa insana dair, Kimin yüreğinin biyerlerinde adalete ve merhamete dair kıpırtılar varsa hala. YÜREĞİMİZ BİR BULUŞMA YERİ OLSUN ONLARA..
OSMANLI_ruhu is offline View OSMANLI_ruhu's Photo Album   Met citaat antwoorden

Sponsor Linkler

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Oud 16 september 2009, 18:35   #2 (permalink)
mütedil dalgalı

evrenin_nazli_gulu's schermafbeelding

Laatste Klik: Vandaag 11:33
Leeftijd: 22
Geslacht: Belirsiz

Gebruiker Nr: 68
Referenties: 1
Rep kracht: 65 evrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkem
Re: Salaten Tüncüna Duası'nı Okumanın Hükmü !!

Pek bilgim yok ama hayirli bi dua oldugunu duymustum sanirim Cevat hocamdan..
Ama burda sen namaz tesbihatindan once diyorsun..oranin hukmunu bilemem
ama tabi dilden dusurmememiz gerekten dualardan oldugunu duydum.

Artik son vuruslari kalbimin,
Dem vuruyor hazan ve ölüm.
Bir defa daha bakabilmek içindi ardindan
Giden son vapurun...

gözlerimdeki umut ve hüzün.
Simdi sadece Üsküdar da süzülen
martilar anliyor beni,
yalnizligimi...ve öylece gidisini...

Baba beni al maziye götür
Anlat aşkı o günlere götür
Benim bu zamanla bir sorunum var
Bu gece beni kendime getir

Ben beni bıraktığım zaman,
Sen beni bırakma Ya Rab!..

Yunus Emre
evrenin_nazli_gulu is nu online View evrenin_nazli_gulu's Photo Album   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2009, 21:01   #3 (permalink)
~SulTaNıM eL AmaN~

Rep kracht: 14 OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.OSMANLI_ruhu Pürüzler içinde bir mücevher.
Cevap: Salaten Tüncüna Duası'nı Okumanın Hükmü !!

Arkadaslar neden bu buraya taşındı ???? Kuranla ne alakası var kardeslerım *0

Kimin Kötü ve yanlış giden bişeylere itirazı varsa.. Kim Kaygı ve umut taşıyorsa insana dair, Kimin yüreğinin biyerlerinde adalete ve merhamete dair kıpırtılar varsa hala. YÜREĞİMİZ BİR BULUŞMA YERİ OLSUN ONLARA..
Oud 16 september 2009, 21:11   #4 (permalink)
mütedil dalgalı

evrenin_nazli_gulu's schermafbeelding

Laatste Klik: Vandaag 11:33
Geslacht: Belirsiz

Gebruiker Nr: 68
Referenties: 1
Rep kracht: 65 evrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkemevrenin_nazli_gulu Farkına varılacak bir görkem

geriye alindi....

Artik son vuruslari kalbimin,
Dem vuruyor hazan ve ölüm.
Bir defa daha bakabilmek içindi ardindan
Giden son vapurun...

gözlerimdeki umut ve hüzün.
Simdi sadece Üsküdar da süzülen
martilar anliyor beni,
yalnizligimi...ve öylece gidisini...

Baba beni al maziye götür
Anlat aşkı o günlere götür
Benim bu zamanla bir sorunum var
Bu gece beni kendime getir

Ben beni bıraktığım zaman,
Sen beni bırakma Ya Rab!..

Yunus Emre
evrenin_nazli_gulu is nu online View evrenin_nazli_gulu's Photo Album   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2009, 23:37   #5 (permalink)
Mareşal

Efsane 66's schermafbeelding

Laatste Klik: Vandaag 13:00
Leeftijd: 21

Gebruiker Nr: 987
Referenties: 6
Rep kracht: 129 Efsane 66 Pürüzler içinde bir mücevher.Efsane 66 Pürüzler içinde bir mücevher.Efsane 66 Pürüzler içinde bir mücevher.

Valla Benim Bildigim

Salaten Tüncina Duasi Kurtaran Dua Diye Biliniyor.

Salaten Tuncina Duasinin Anlami:

"Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."
Efsane 66 is nu online View Efsane 66's Photo Album   Met citaat antwoorden

Sponsor Linkler

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Oud 19 september 2009, 15:05   #6 (permalink)
~SulTaNıM eL AmaN~

Cevap: Re: Salaten Tüncüna Duası'nı Okumanın Hükmü !!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evrenin_nazli_gulu Bekijk bericht
Pek bilgim yok ama hayirli bi dua oldugunu duymustum sanirim Cevat hocamdan..
Ama burda sen namaz tesbihatindan once diyorsun..oranin hukmunu bilemem
ama tabi dilden dusurmememiz gerekten dualardan oldugunu duydum.
Evet Namaz tesbihatından önce yapılması zaten olay burada patlak veriyor... Yoksa normal Dua edilirken bir sakınca Yok zaten....

Oud 19 september 2009, 15:07   #7 (permalink)
~SulTaNıM eL AmaN~

Cevap: Re: Salaten Tüncüna Duası'nı Okumanın Hükmü !!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Efsane 66 Bekijk bericht
Valla Benim Bildigim

Salaten Tüncina Duasi Kurtaran Dua Diye Biliniyor.

Salaten Tuncina Duasinin Anlami:

"Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."
Tamam Doğru Lakin Namaz tesbihaından önce yapılmasının Hükmünü soruyoruz inşallah... Yani Namaz tesbihatını yapmadan Salaten Tüncina yapmak Doğrumu yanlışmı ?

Oud 24 oktober 2009, 21:10   #8 (permalink)
Memat

Laatste Klik: Gisteren 21:14

Gebruiker Nr: 47
Rep kracht: 44 YaDeLLeR ... hakkında olaganüstü bir havası var.YaDeLLeR ... hakkında olaganüstü bir havası var.

Bunu sunnet niyetine yaparsan delil isteriz. Getiremessen delili bidat islemis olursun. Cunku bunu sunnet diye allaha yakinlasmak icin ibadet ediyorsun. O zaman dinden olmayan bugun de dinden degildir. Ama sunnet niyetiyle degilde normal nida seklinde yaparsan sorun yok. Ama ayni anda bunu namazin olmazsa olmazi yaparsan bunada boyle inanirsan tipki bizimkilerin toplu tesbihati namazdan sonra muezzinin komutasinda yaptigi gibi bu da dine sonradan sokulmustur. Hic bir kitabta peygamber sav zamanindan yahut 4 halife zamaninda yahutta mezheb imamlarinin zamaninda yapildigina dair bir delil bulamassin. Konu aciktir

Bir mecnun yarattin, çöldeyim simdi....
YaDeLLeR is offline View YaDeLLeR's Photo Album   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten