|
||
| Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::... | ||||
| Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst. |
|
|
||||||||
| Liefde en Psychologie Voor alle vragen over Liefde en Psychologie. Deel hier wat je kwijt wil. |
![]() |
|
|
LinkBack | Discussietools | Weergave |
|
|
#1 (permalink) |
|
Cirkin Ödek
|
Girişkenlik ya da çekingenlik…(Test)
SORULAR
1- Bence insanların çoğu benden daha atılgan ve girişkendir. a) Doğru b) Yanlış 2- Sıkılganlığım yüzünden birilerine herhangi bir önerimde bulunamıyor ya da onların önerilerini kabul edemiyorum. a) Doğru b) Yanlış 3- Bir lokantada isteğime göre hazırlanmamış bir yemek gelince garsona şikayette bulunamam. a) Doğru b) Yanlış 4- Başkalarının beni kırdıklarını fark ettiğim halde onları incitmemeğe dikkat ederim. a) Doğru b) Yanlış 5- İstemediğim bir malı almam için ısrar edilirse "hayır" demekte zorluk çekerim. a) Doğru b) Yanlış 6- Benden bir şey yapmam istendiğinde nedenini öğrenmekte ısrar edemem. a) Doğru b) Yanlış 7- İnsanı geliştirici ve sert tartışmalara katılmak istediğim zamanlar olur. a) Yanlış b) Doğru 8- Herkes gibi ben de yükselmek için çabalarım. a) Yanlış b) Doğru 9- Doğrusunu isterseniz insanlar beni kullanır. a) Doğru b) Yanlış 10- Yeni tanıştığım insanlarla ya da yabancılarla rahatlıkla konuşurum. a) Yanlış b) Doğru 11- Karşıt cinsten birine ne söyleyeceğimi çoğu kez bilmem. a) Doğru b) Yanlış 12- Resmi telefon konuşmaları yapmaktan çekinirim. a) Doğru b) Yanlış 13- Bir işe mektup yazarak başvurmayı yüz yüze görüşmeğe tercih ederim. a) Doğru b) Yanlış 14- Satın aldığım şeyleri geri vermekten sıkılırım. a) Doğru b) Yanlış 15- Beni rahatsız eden saygıdeğer bir yakınıma, rahatsızlığımı ifade etmek yerine duygularımı ondan saklamayı yeğlerim. a) Doğru b) Yanlış 16- Aptalca görünürüm korkusuyla soru sormaktan kaçarım. a) Doğru b) Yanlış 17- Bir tartışma sırasında kızdığım, hırslandığım belli olacak diye korkarım. a) Doğru b) Yanlış 18- Tanınmış ve saygı duyulan bir kimsenin yanlış bir şey söylediğini duyduğumda, dinleyenlere kendi görüşümü de duyurmaya çalışırım. a) Yanlış b) Doğru 19- Önem ve değerli bir iş yaptığımda başkalarının bunu öğrenmesinde sakınca görmem. a) Doğru b) Yanlış 20- Önemli ve değerli iş yaptığımda başkalarının bunu öğrenmesinde sakınca görmem. a) Yanlış b) Doğru 21- Duygularımı ifade ederken açık ve samimiyimdir. a) Yanlış b) Doğru 22- Biri benim hakkımda yanlış ve kötü şeyler söylerse, hemen o kişiyle konuşurum. a) Yanlış b) Doğru 23- Çoğunlukla hayır demekte güçlük çekerim. a) Doğru b) Yanlış 24- Duygularımı anında açığa çıkarmaktansa biriktirmeyi yeğlerim. a) Doğru b) Yanlış 25- Kötü bir hizmetten şikayetçi olurum. a) Yanlış b) Doğru 26- Övüldüğümde bazen ne diyeceğimi bilemem. a) Doğru b) Yanlış 27- Tiyatro, konferans gibi topluluklarda iki kişi yüksek sesle konuşursa, onlara susmalarını ya da konuşmalarına başka yerde devam etmelerini söylerim. a) Yanlış b) Doğru 28- Kuyrukta öne geçen birine yaptığının yanlış olduğunu söylerim. a) Yanlış b) Doğru 29- Fikrimi ifade etmekte zorluk çekerim. a) Doğru b) Yanlış 30- Hiçbir şey söyleyemediğimiz zamanlar olur. a) Doğru b) Yanlış Değerlendirme a şıkkı çoğunlukta ise Çekingen bir yapıya sahipsiniz. Terbiye ve edep sınırları içerisinde hareket etmeyi başarıyorsunuz. Ama unutmayın ki her şeyin aşırısı zararlıdır. İnsanları incitmeyeyim derken haklarınızı koruyamayabilirsiniz. Hem insanları incitmeyip hem faaliyetlerinizi yürütebilirsiniz. Bunun en güzel örneği Peygamber Efendimizdir (S.a.v.). Onu kendinize örnek alırsanız şayet her şey daha da iyi olacaktır. b şıkkı çoğunlukta ise Girişken bir yapıya sahipsiniz. Girişkenlik iyi güzel de, tavrınız önemli olan. Girişkenim diye insanların kalbini kırmıyorsunuzdur umarız. Her doğru her yerde söylenmez biliyorsunuz ki. Ve ham haliyle söylenen doğrular kimi zaman kırıcı olabilir. İnsanların kalbini kırmadan söylenmesi gerekenleri söyleyebilirsiniz. Her şeyde olduğu gibi bunda da örneğimiz Efendimizdir (s.a.v.) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını okumalı ve yaşamalısınız. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
!
|
2 x A
28 x B ![]() b şıkkı çoğunlukta ise Girişken bir yapıya sahipsiniz. Girişkenlik iyi güzel de, tavrınız önemli olan. Girişkenim diye insanların kalbini kırmıyorsunuzdur umarız. Her doğru her yerde söylenmez biliyorsunuz ki. Ve ham haliyle söylenen doğrular kimi zaman kırıcı olabilir. İnsanların kalbini kırmadan söylenmesi gerekenleri söyleyebilirsiniz. Her şeyde olduğu gibi bunda da örneğimiz Efendimizdir (s.a.v.) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını okumalı ve yaşamalısınız. -------------------------------------------------------------------------------- |
|
No matter how your heart is grieving, if you keep on believing, the dream that you wish will come true!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
mütedil dalgalı
|
Re: Girişkenlik ya da çekingenlik…(Test)
21 a - 9 b
baya cok a varmis.. Değerlendirme a şıkkı çoğunlukta ise Çekingen bir yapıya sahipsiniz. Terbiye ve edep sınırları içerisinde hareket etmeyi başarıyorsunuz. Ama unutmayın ki her şeyin aşırısı zararlıdır. İnsanları incitmeyeyim derken haklarınızı koruyamayabilirsiniz. Hem insanları incitmeyip hem faaliyetlerinizi yürütebilirsiniz. Bunun en güzel örneği Peygamber Efendimizdir (S.a.v.). Onu kendinize örnek alırsanız şayet her şey daha da iyi olacaktır. |
|
Susmak bazen kendini terketmektir.... Ben beni bıraktığım zaman,
Sen beni bırakma Ya Rab!.. Yunus Emre |
|
|
|