|
||
| Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::... | ||||
| Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst. |
|
|
||||||||
| Humor Voor alles wat je aan het lachen maakt :) |
![]() |
|
|
LinkBack | Discussietools | Weergave |
|
|
#1 (permalink) |
|
Mareşal
|
İhtiyar Kızılderili
Film ekibi, sahra çölünün kızgın güneşi altında çekim yapmaktadır. Zor şartlar altında çalışırlarken, ihtiyar bir Kızılderili sete doğru yaklaşır ve yönetmenin yanına giderek şöyle der, "...Yağmur, yarın !" ve gider... Şaşıran yönetmen, ertesi gün yağan yağmuru hayretle izler. Bu sırada ihtiyar Kızılderili yine gelir, "..Fırtına, yarin!" der ve aniden uzaklaşır. Gerçekten de müthiş bir fırtına çıkar ve çölü birbirine katar. Yönetmen emreder, "Çabuk bana o Kızılderiliyi getirin! istediği parayı verin. O olmazsa biz bu filmi bitiremeyiz!". Adamlar, Kızılderiliyi bulur ancak yaslı apaçi bir turlu razı olmaz. En sonunda teklif edilen bir milyon doları reddedemez ve adamlarla birlikte kampa gelir. 1 ay boyunca, ihtiyar Kızılderili'nin söylediği her şey tutar, yağmur der yağmur, çöl fırtınası der, çöl fırtınası, kavurucu sıcak der, kavurucu sıcak...Yönetmen gayet memnun mesut durumda filmi çekmeye devam eder. Derken bir gün yaslı Kızılderili susar ve hiçbir şey söylemez. Yönetmen, 'nasıl olsa geçer' diye düşünerek bekler. 1 gün, 2 gün, 1 hafta, 1 ay derken yönetmenin sabrı tasar ve Kızılderili'yi bir kenara çekerek öfkeyle sorar, "Bana bak! sana bu is için dünyanın parasını ödedim! bir an önce marifetlerini göstermeye başlamazsan seni buradan atacağım!". Kızılderili omuzlarını silker, "..Radyo, kırıldı!"...
|
|
Ne ki SEVDA: Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra.. Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca.. Ne ki ÖLÜM: Şehadet vurmayınca... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Adamin biri Afrika'da safariye cikarken yanina minik kopegini de almis. Minik kopek bir
gun ormanda dolasip, kelebekleri kovalar, cicekleri koklarken kayboldugunu fark etmis. Ne yapacagini dusunurken bir de bakmis ki karsidan bir leopar geliyor ve belli ki gunluk yiyecegini ariyor: - Simdi basim dertte, diye dusunmus minik kopek. Etrafina bakmis yerde kemik parcalarini gormus. Hemen arkasini leoparin geldigi yere donerek kemikleri kemirmeye baslamis, bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye calisiyormus. Leopar tam saldiracakken minik kopek kendi kendine konusmus: - Ne kadar lezzetli bir leoparmis. Acaba etrafta bundan bir tane daha var mi? Bunu duyan leopar bir anda donmus kalmis ve en yakindaki agaca tirmanarak dallarin arasina saklanmis. - Tam zamaninda kurtardim yoksa bu kopege yem olacaktim, diye dusunmus leopar. Butun bunlar olup biterken bir baska agacin ustundeki bir maymun olanlari izliyormus. Bildiklerini kullanarak bundan sonra leopardan kurtulabilecegini dusunmus. Leoparin yanina giderek neler oldugunu anlatmis. Leopar kopegin yaptiklarina cok sinirlenmis ve maymuna: - Atla sirtima, gidip sunu yakalayalim, demis. Ancak minik kopek neler oldugunu ve leoparin sirtinda maymunla birlikte suratle kendisine yaklastigini fark etmis. - Simdi ne yapacagim, diye dusunurken kacmaya tesebbus etmemis. Bunun yerine arkasini leoparin geldigi yone donerek, kemikleri kemirmeye devam etmis. Tam leopar saldiracakken yine kendi kendine konusmus: - Bu aptal maymun da nerede kaldi? Yarim saat once bir leopar daha getirsin diye gonderdim hala haber yok! Diplomasi boyle bir sey iste... Yapabiliyorsan; hizli dusun, sakin ol, guclu gorun, dusmanini kendi silahi ile yen... |
|
Insanoglunun degeri bir kesirle ifade edilecek olursak; payi gerçek kisiligini gosterir, paydasi da kendisini ne zannettigini, payda büyüdükçe kesrin degeri küçülür.(TOLSTOY)
|
|
|
|
![]() |
| Discussietools | |
| Weergave | |
|
|
Soortgelijke discussies
|
||||
| Discussie | Auteur | Forum | Reacties | Laatste bericht |
| İhtiyar Mecusi | ferman.nl | Religieuze verhalen & Teksten | 0 | 21 november 2009 12:21 |
| İhtiyar Mecusi.. | hak yolcusu | Religie en Mens | 1 | 5 juni 2008 11:29 |