|
||
| Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::... | ||||
| Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst. |
|
|
||||||||
| Halal en Haram Alle soorten informatie over Halal- en Haram handelingen in de Islaam. |
![]() |
|
|
LinkBack | Discussietools | Weergave |
|
|
#1 (permalink) |
|
Cirkin Ödek
|
Ihtimaller iftira olabilir mi?
Ihtimaller iftira olabilir mi ?
Insanlar hayati boyunca yasaminda neler olabilcegi konusunda dusunur ve kendisi ve basklari hakkinda aklindan farkli farkli ilerde su olabilir bu olabilir diye ihtimaller gecirir. Peki aklimizdan gecirdigimiz bu ihtimaller zamanla gerceklesmesse dinnen iftiraya donusur mi ? Yorumlarinizi cok merak ediyorum.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Cirkin Ödek
|
Benim sorum aslinda sole durumlarda gecerli.
Ileri zamanda soyle soyle olabilir, diye konusma seklinde. Ileride ila soyle olcak diye, konusma sekillerini kapsamiyor sorum. Onu belirtmeye unutmusum. Citaat:
Ben kendim iftara oldugu kanisinda degilim cunku ila oyle olacak o kisi diye demiyorsun ama iftira degilsede belkide dinimizce hos karsilanilmayan bir durum mudur onuda merak ediyorum. Hayatimizda kendimizi herseye karsi hazir etememiz lazim, ama bunu yaparken insanlar hakkinda negatif ihtimaller gozonunde bulundurmak dinimizce ve volgens onze normen en waarden ne kadar uygun? |
|
|
Laatst gewijzigd door Hercai-Kiz : 25 maart 2007 om 16:04 |
||
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Cirkin Ödek
|
Zan hakkinda buldugum bilgiler:
Allahu Tealâ şöyle buyuruyor: “Ey İman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah’tan korkun. Şüphesiz , tevbeyi çok kabul edendir.” (Hucurat, 12) İmam Gazalî rh.a Hazretleri şöyle diyor: “Kimseye kötü zanda bulunmak senin hakkın değildir. Herkesin kalbinde olanı ancak Allahu Tealâ bilir. Gözünle görüp yorum kabul etmeyen kesin bir bilgiye sahip olmadıkça, hiç kimse için kötü şeyler düşünmeye hakkın yoktur.” Gözünle görmeyip kulağınla duymadığın hususlarda kalbine gelen şüpheler şeytandandır. Şeytan ise fasıktır. Fasık olan tasdik edilmez. Onun için Allahu Tealâ şöyle buyurmuştur: “Ey Müminler! Eğer fasık biri size bir haber getirirse, onun iç yüzünü araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de, yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurat, 6) ----------------------------------------------------------------- Ama zanda bulunmak ileride olabilcek seyler hakkinda negatif ihtimaller gozonunde bulunmak oluyor mu, daha orasini tam anlamis degilim. |
|
Laatst gewijzigd door Hercai-Kiz : 11 april 2007 om 17:26 |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Marasal
|
esselamu aleykum
herseyin bi uslubu bi ve tarzi vardir soyleki eger birisine bi iftira atiyosan ayri bi uslubu, zanda bulunuyosan ayri bi uslubu egerki hakkinda dusunup elestiri ve tavsiyede bulunuyosan ayri bu uslubu var.Mumkun oldugunca bu uc seyin icinde uslub cizgisini goz onunde bulundurmak lazim yani usluba dikkat etmek lazim bu konuda benim gorusun |
|
|
![]() |
| Discussietools | |
| Weergave | |
|
|
Soortgelijke discussies
|
||||
| Discussie | Auteur | Forum | Reacties | Laatste bericht |
| milliyetçi Mİ!!! ırkçı MISINIZ?????? | avdatek | Actueel Nieuws | 1 | 20 augustus 2009 16:29 |
| Kabul Olmayan Dua da Hayrımıza Olabilir.. | Unutamadim | Religieuze verhalen & Teksten | 4 | 16 december 2008 12:19 |
| Ten renginiz hastalık habercisi olabilir | kArDeLeN | Lichaam en Gezondheid | 1 | 26 september 2008 15:19 |
| 20 Saniyede Neler Olabilir? | denizyıldızı | Religieuze verhalen & Teksten | 3 | 27 juli 2008 10:52 |
| kavganin nedenleri ne olabilir? | ~FISTIK~ | Liefde en Psychologie | 2 | 3 oktober 2007 15:55 |