|
||
| Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::... | ||||
| Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst. |
|
|
||||||||
| Hadith en Soenna Om op deze aarde geen pijn en leed te hebben, is er één weg te bewandelen, dat is de weg van de profeet Mohammed (v.z.m.h.). |
![]() |
|
|
LinkBack | Discussietools | Weergave |
|
|
#1 (permalink) |
|
Misafir
|
Fark
Hazret-i Ömer 'r.a.' anlatıyor:
- Bir gün Resûl-i ekrem 'sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem' bize, askeri donatmak için, sadaka getirin diye, emr etdiler. Benim malımın çok olduğu bir zemân idi. Gönlümden geçdi ki, her zemânda, kardeşim Ebû Bekr 'radıyallahü teâlâ anh' sadaka husûsunda hepimizden fazla sadaka verirdi. Ammâ bu def'a ben ondan fazla vereyim diye, malımın yarısını götürdüm. Resûlullah 'sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem' buyurdular ki, - Yâ Ömer! Ev halkına ne alıkoydun. Dedim ki, - Yâ Resûlallah! Yarısını alıkoydum. Bu sırada Ebû Bekr 'radıyallahü anh' cümle malını getirip, koydu. Hazret-i Fahr-i Enbiyâ buyurdu ki, - Yâ Ebâ Bekr!Ev halkına ne alıkoydun? Ebû Bekr, - Yâ Resûlallah! Ehlime Allahü teâlâyı ve Resûlünü alıkoydum, deyince, - İkinizin arasındaki fark, cevâbınız arasında olan fark gibidir, buyurdular. Ondan sonra, Ebû Bekr-i Sıddîkın her bir işde, önüne geçme ümmidimi kesdim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
KaybettinBeniBenDeKendiMi
|
Hmm ilginc
Kaynak Fistik ? Okudugum kadariyla > iyi seyler ile birbirinizle yarisin, kotu seyler hakkinda degil.. (kaynak yok, okudugumdan aklimda kalan) Sadaka vermekte yarismanin bir kotulugu yok bence, niyet onemli ve iyi birsey icin yarisa girdikten sonra Allah'ta razi gelir (hasa) gibime geliyor
|
|
!
|
|
|
|
![]() |
| Discussietools | |
| Weergave | |
|
|
Soortgelijke discussies
|
||||
| Discussie | Auteur | Forum | Reacties | Laatste bericht |
| Aradaki Fark | ferman.nl | Religieuze verhalen & Teksten | 0 | 21 november 2009 10:58 |
| Kadin- Erkek arasindaki 6 FARK.. !! | Efsane 66 | Overige | 0 | 21 oktober 2009 21:30 |
| İki Rüya Arasındaki Fark | denizyıldızı | Religieuze verhalen & Teksten | 3 | 9 september 2008 16:04 |
| Farkında olmalı insan.. | Seyyide-Nisa | Religie en Mens | 3 | 27 april 2008 16:25 |
| HAMD İLE ŞÜKÜR ARASINDAKİ FARK | EbaZerr | Religie en Mens | 1 | 12 april 2008 14:52 |