Welkom op het ..::FeRMaN FoRuM::...
Als dit je eerste bezoek is, neem dan de veelgestelde vragen en Regels(FAQ) even door. Het is mogelijk dat je je moet REGISTREREN voor je berichten kunt plaatsen: klik op 'Registreer' om door te gaan. Om berichten te bekijken, selecteer je het forum dat je wilt bezoeken uit de onderstaande lijst.

Ga terug   ..::FeRMaN FoRuM::.. > Nieuws > Actueel Nieuws
Wijzig je avatar
Turkce Nederlands

Actueel Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Lees en discussieer mee over alle actuele onderwerpen.

Nieuwe discussie starten Antwoord

LinkBack Discussietools Weergave
Oud 4 februari 2009, 10:16
  #1 (permalink)
Uzaklardayim..

Unutamadim's schermafbeelding

Laatste Klik: 13 augustus 2010 21:28
Leeftijd: 20
Geslacht: Bayan

Gebruiker Nr: 1054
Referenties: 0
Rep kracht: 35 Unutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkem
Ahmet Türk: ''Gazze değil Diyarbakır''

Ahmet Türk: ''Gazze değil Diyarbakır''

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk,'Türkiye Ortadoğu’daki bölgesel barış girişimlerine öncü olmak istiyorsa, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer Gazze ve Davos’tan değil'

Partisinin grup toplantısında konuşan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, güncel gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'de ağırlaşan sorunlar ve bu sorunları çözemeyen bir siyasi iktidar bulunduğuna işaret eden Türk, Türkiye'nin demokratikleşme ve AB hedefinden hızla uzaklaştığını ve ekonomik bunalımın giderek derinleştiğini söyledi.

Başbakan'ın ve hükümetin sorunları örtbas ettiğini ve Türkiye'yi güllük gülistanlık göstermeye çalıştıklarının altını çizen Türk, sorunları örtbas etmede hükümetin ustalıkla çalıştığını belirterek, "Sayın Başbakan gündemi saptırmak ve sorunları unutturabilmek için gece gündüz çalışıyor. Oysa enerjisini sorun çözmeye ayırsa tablo belki daha farklı olacak. Biz muhalefet olarak siyasal iktidarın unutturmaya çalıştığı, yok saydığı sorunları ve Türkiye'nin gerçek gündemini dile getirmeye, hükümeti uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'PERES ERDOĞAN'IN TUTARSIZLIĞINA TEPKİ GÖSTERDİ'

İsrail'in Gazze saldırılarını değerlendiren ve mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Türk, "İsrail'in uyguladığı zulme dün de karşıydık, bugün de karşı çıkmaya devam ediyoruz" dedi. Kürtlerin daha önce Filistinlilerin yanında yer alarak savaştığını hatırlatan Türk, "Kürtler ve Türkiye Devrimci Hareketi Filistin mücadelesinin ilk yıllarında Filistin saflarında yer alarak bu mazlum halkla tarihi bir dayanışma içerisine girmiştir. Bu dayanışma ruhu bugün de halen sürmektedir. Bizim dayanışmamız birilerinin yaptığı gibi söylemde değil özde bir dayanışmadır. Filistin halkının yaşadığı dramı en iyi anlayan ve yüreğinde hisseden bizleriz" dedi. Türk, başbakanın Davos tavrının diplomatik teamüllerin dışında olduğunu belirterek, başbakanın kime karşı tavır koyduğunun anlaşılmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın önce İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e karşı sert ifadeler kullandığını, daha sonra tepkisinin moderatöre olduğunu söylediğini belirterek, Başbakan'ın açıkça "İsrail politikalarına tepki gösteriyorum" diyemediğinin altını çizdi. Başbakan'ın yaptığının arkasında duramadığının altını çizen Türk şöyle devam etti:

"İçeride ve dışarıda tutarlı bir politika izleyen, açık ve samimi olan bir Başbakan gittiği her platformda saygıyla karşılanır. Bakınız! eski ABD Başkanı Bush'a Irak'ta nasıl ayakkabı fırlatıldığını bütün dünya gördü, izledi. Sayın Başbakan'ın İsrail Cumhurbaşkanı'ndan tepki görmesinin nedeni de oradaki tutumu ya da söyledikleri değildi. Başbakan'ın ikircikli, net olmayan tutumu ve politikası bu tepkiyi yaratmıştır. Kendi içinde barışı tesis edemeyen bir Başbakanın bölgesel barışta rol oynamaya çalışması inandırıcı bulunmamıştır. Ankara'da kapalı kapılar ardında farklı sözler verip, açık platformlarda hamasete sarılırsanız, birileri de sizin bu tutarsızlığınızı yüzünüze vurur. Onun için iğneyi önce kendinize batıracaksınız Sayın Başbakan."

'BAŞBAKAN 2002 YILLINDA SÖYLEDİĞİ UNUTTU'

Başbakanın Davos çıkının iç siyaset ve yerel seçimlerle ilgili olduğunu hatırlatan Türk, Başbakanın Davos dönüşü oy istemesine dikkat çekerek, "Yerel seçim kampanyasını bir anlamda Davos'a taşıyarak, oy hesabı yapmıştır. Anlaşılan o ki; dağıttığı kömür ve makarnayı yeterli görmemiştir Sayın Başbakan. Başbakan ve partisi, açık bir biçimde insanların dini ve vicdani duygularını da sömürmeye çalışmaktadır" dedi. Türk, Başbakan Erdoğan'ın İsrail zulmüne karşı çıkan kitlelerin tepkisini siyasal ranta çevirmek istediğini, bunun için fevri çıkışlarda bulunduğunu söyledi. Öte yandan başbakanın yaptıkları ile İsrail ile yaptığı anlaşmaların ve ittifakların üstünü örtmeye çalıştığını söyleyen Türk şöyle devam etti:

"Bugün İsrail'e karşı veryansın eden ama anlaşmaların askıya alınması söz konusu olunca kaçacak yer arayan Başbakan 2002'de bakınız neler söylüyor? O dönem yine İsrail saldırısı gündemde ve Erdoğan muhalefetteki AKP'nin Genel Başkanı. Ecevit Hükümeti'nin İsrail'e tepkisini yetersiz bulan Erdoğan şöyle diyor: 'Hükümetin Filistin sorununa yaklaşımı ve aldığı tavır Türkiye'ye yakışmıyor. İsrail'e verilen tank modernizasyonu projesi derhal iptal edilsin.' Erdoğan o tarihlerde bir şey daha söylüyor. Diyor ki, 'İsrail ABD'nin onayı olmadan tek bir adım dahi atamaz. ABD yönetimi İsrail'in saldırılarını durdurmalıdır.' Yedi yıl önceki sözler bunlar. İsrail'in saldırılarından dolayı Başbakan'ın hiç ABD'ye tepki gösterdiğini duydunuz mu? Hayır. 2002'deki sözlerini unuttu Başbakan. İşte kamuoyunun gözlerinden kaçan önemli bir ayrıntıdır bu. ABD'ye karşı ciddi bir tepki göstermeyen Başbakan'ın ve onun hükümetinin Filistin halkıyla gerçek bir dayanışmasından söz edilebilir mi? Hayır. İsrail'e karşı çıkacaksanız, önce ABD'ye karşı tepkinizi ortaya koyacaksanız. Yoksa inandırıcı olamazsınız."

Başbakan'ın "devlette süreklilik" hakimdir diyerek, ihale ve anlaşmaları kendisinin sürdürdüğünü, sınır ötesi operasyonları yürütmek için İsrail'den Heron tipi insansız hava aracı aldığını ve bunun altına imza attığını, bunun için İsrail'e 183 milyon dolar ödeme yapıldığını belirten Türk, "Başbakan bir yandan 'siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyerek İsrail'e tepki gösteriyor, ama diğer yandan da savaş teknolojileri karşılığında İsrail'e halkımızın vergilerini aktarıyor. Nereye gidiyor bu paralar? Gazze'de insanların tepesine yağdırılan bombaları üreten İsrail silah sanayisine" şeklinde konuştu.

'BAŞBAKAN KÜÇÜK ENESLER İÇİN NE DİYECEK'

Halkın dişinden tırnağından biriktirdiği bağışları Gazze'ye gönderdiğini, öte yandan Hükümetin İsrail ile milyon dolarla anlaşma yaptığını ve bunun "ikiyüzlülük" olduğunu söyleyen Türk, "Bu mu sizin Müslümanlık anlayışınız? Bu mu sizin Filistin halkıyla dayanışmanız?" diye sordu. Türk, Başbakan'a "İsrail politikalarına karşı çıkacaksanız, anlaşmaları askıya alın" çağrısında bulundu. Başbakan'ın Davos tavrının iç politika ile de çeliştiğini, bu konuda ciddi bir tutarsızlık sergilediğini vurgulayan Türk şöyle konuştu:

"İsrail Cumhurbaşkanı'na 'siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyor Sayın Başbakan. Peki, Diyarbakır'da 2006'da öldürülen 6-7 yaşlarındaki Enesler için ne diyeceksiniz Sayın Başbakan. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz 13 kurşunla öldürülmedi mi? Aradan kaç yıl geçti, bu çocukları öldürenler yargılanabildi mi? Hayır. Hakkâri'de geçen Newroz'da yine bir çocuğun kolu güvenlik güçlerince kameralar önünde kırıldı. Hiç sesiniz çıktı mı? Hayır. Görmezden geldiniz. Üstünü örttünüz. Hatta 'Çocuk da olsa kadın da olsa güvenlik güçlerimiz gereğini yerine getirir' dediniz. Bu sözler halen hafızalardadır. İsrail zulmünden söz ederken kendi ülkenizdeki ölüm kuyularını da, kayıp mezarlarını da göreceksiniz. Yakılan yıkılan köyleri, göçertilen milyonlarca insanın yaşadığı dramı da göreceksiniz."

Başbakanın "Yurtta barış, dünyada barış" sözlerini hatırlatan ve "Sayın Başbakan, yurtta barış var mı?" sorusunu yönelten Türk, "Bu çatışmalı ortam başka bir ülkede mi yaşanıyor? Barış mı getirdiniz bu ülkeye? Hangi barışı temsil ediyorsunuz? Türkiye'yi yakından tanımayanlar herhalde Başbakan'ı barış elçisi sanıyordur. Ama gerçeklik öyle değil. AKP Hükümeti barışı, barış politikalarını asla temsil edemez. Olsa olsa ancak; Kürt sorununu inkar politikaları ve sürdürdüğü çatışmalı ortamın temsilcisi olabilir. Şunu unutmayın! Barışı ancak barışabilenler temsil eder" şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN DTP İLE NEDEN GÖRÜŞMÜYOR?'

Başbakan'ın "Terör tanımı yeniden yapılmalı" sözlerine destek veren Türk, hak ve özgürlük taleplerini "terör" olarak göstermeye çalışan yaklaşımlarının artık çağımız dünyasında bir yeri kalmadığını belirterek, "Bunu söyleyen Başbakan, konu Kürt sorunu olduğunda ne diyor? 'Hayır bu terör sorunudur' diyor. Avrupa'larda kapı kapı dolaşarak, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok, terör sorunu var' diyor. Kürt sorununu, kendi Kürt yurttaşlarının en demokratik taleplerini 'terör sorunu' olarak gören bir Başbakan var. Askeri kanadı olan HAMAS'ın 'Terör örgütleri' kapsamından çıkarılmasını isteyen Başbakan, halkın oylarıyla seçilmiş meşru bir partiyi ise, 'Terörle işbirliği içerisindeler' sözleriyle suçluyor. Bu tam bir tutarsızlık ve samimiyetsizlik örneğidir" dedi.

Başbakan'ın samimi olması için kendi iç barışını sağlaması gerektiğinin altını çizen Türk, başbakanın 'HAMAS için önerdiğiniz diyalogu Kürt sorununda niye başlatmıyorsunuz' şeklinde kamuoyu tarafında sorulan sorulara cevap vermediğini söyledi. Filistin'e barış isteyen Başbakanın Kürt sorunu için 'ben operasyonla çözerim" dediğini belirten Türk, Türkiye'deki kayıpların bulunması için Cumartesi annelerinin yaptığı eylemlerine de dikkat çekerek, "Siz ise, işin üzerine örtmeye çalışıyorsunuz. Halkın taleplerini görmezden, duymazdan geliyorsunuz. İşte bu politikalarınız nedeniyle Türkiye'de iç barış tesis edilemiyor" diye konuştu. Türk, "Türkiye Ortadoğu'daki bölgesel barış girişimlerine öncü olmak istiyorsa, bunun yolu Diyarbakır'dan geçer. Gazze ve Davos'tan değil" şeklinde konuştu.

'SEÇİMLER ÖZGÜRLÜK CEPHESİ İLE STATÜKOCULAR ARASINDA GEÇECEK'

Yerel seçimlere ilişkin de değerlendirme yapan Türk, yerel seçimlerin büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Çünkü seçimler demokrasi, barış ve özgürlük cephesiyle Türkiye'yi statükonun esiri haline dönüştürmeye ve otoriter bir ülke konumuna getirmeye çalışan güçler arasında geçecektir" dedi. Türk, seçim çalışmalarını büyük bir kararlılıkla yürüttüklerini ve aday belirleme sürecinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Demokrasi ve barış mücadelesine kendisini adayan binlerce değerli insanlarımızın arasından yüzlerce adayı belirlemek, seçmek bizim için gerçekten zor oldu. Belki hatalarımız da olmuş olabilir. Ama şunu kesin bir dille ifade edebilirim ki, demokratik yöntemleri kendi içinde en geniş temsiliyetle işleten ve uygulayan parti DTP olmuştur" dedi.

Güçlü bir aday kadrosuyla seçimlere girdiklerine vurgu yapan Türk, aday olan olmayan herkes ile birlikte çalışacaklarını, tek hedeflerinin "29 Mart'tan zaferle çıkmak" olduğunu söyledi. Halkın DTP'ye büyük bir sahiplenme ile destek verdiğini belirten Türk, "Halkımız ırkçı politikalara, savaş dayatmalarına ve 'beğenmeyenler çekip gitsin' diyenlere en iyi cevabı sandıkta verecektir. 29 Mart, çözümsüzlük politikalarının aşılacağı bir gün olacaktır. Kürt sorununda inkar politikalarını yürütenler 29 Mart'ta sandıkta çözülecektir. Bu zafer yürüyüşünde bütün adaylarımıza, partili arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun diyorum" dedi.

''Şüphesiz ki NAMAZ insanı çirkin işlerden ve haramlardan alıkoyar."
Hz. Muhammed (s.a.v)

GÖRELİM MEVLA NEYLER; NEYLERSE GÜZEL EYLER...

GiDeNe KaL DeMeK ZaVaLLıLaRa,
KaLaNa GiT DeMeK TeRBiYeSiZLeRe,
DöNMeYeNe DöN DeMeK aCiZLeRe,
HaK EdEnE YoL VeRMeK iSe BiZe YaKıSıR..!

KANAYAN YARADIR FILISTIN..!

Unutamadim is offline View Unutamadim's Photo Album   Met citaat antwoorden

Sponsor Linkler

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Oud 4 februari 2009, 10:29   #2 (permalink)
Uzaklardayim..

Rep kracht: 35 Unutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkemUnutamadim Farkına varılacak bir görkem
Re: Ahmet Türk: ''Gazze değil Diyarbakır''

Tek kelimeyle Allah islah etsin, bu Ahmet Türk basbakanimiz Erdogan'dan nefret ettigi icin hakkinda demedigi kalmiyor..
Meyve veren agac taslanir, derler.. Adamda vicdan diye birsey kalmamis, elbette ki cocuklarin ölmesi cok kötü birsey fakat kendileri cocuklari eylemlere ön saflarda götürüyorlar, sonra cikip cocuk öldürülüyor diyor..
Siz o beynini yikadiginiz cocuklari eylemlere götürmeyin ki, cocuklarimiz ölmesin!!
Cocuklarin öldügü kadar, kac ana babalar yavrularini vatan ugruna sehit veriyor..!
Ne mutlu ki sehit mertebesine ulasmayi Rabbim nasip ediyor, fakat o ana babalarin gururla da olsa cigerleri yaniyor..
Birde bu Ahmet bey sunu bilmiyor galiba, Filistin'de bir degil binlerce cocuk öldürülüyor, ve Erdogan pis Peres'e tavir yapti diye, kendisi agzina geleni sayiyor.. Tekrar diyorum Allah bu Dtp'lileri ve bu düsüncedeki insanlari islah etsin..!!

Hz. Muhammed (s.a.v)

Laatst gewijzigd door Unutamadim : 4 februari 2009 om 10:34
Oud 4 februari 2009, 22:35   #3 (permalink)
Üye

Vesselam's schermafbeelding

Laatste Klik: 14 maart 2009 01:17
Geslacht: Bay

Gebruiker Nr: 2669
Rep kracht: 6 Vesselam Seçkin bir yolda.

bu partiyi kapatip fes etmeli

Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi..
Vesselam is offline View Vesselam's Photo Album   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2009, 10:46   #4 (permalink)
Uzaklardayim..

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vesselam Bekijk bericht
bu partiyi kapatip fes etmeli
Kesinlikle katiliyorum kardes..!

Hz. Muhammed (s.a.v)

Oud 5 februari 2009, 14:41   #5 (permalink)
Mareşal

EbaZerr's schermafbeelding

Laatste Klik: 6 september 2010 23:23
Geslacht: Belirsiz

Gebruiker Nr: 77
Referenties: 1
Rep kracht: 51 EbaZerr Pürüzler içinde bir mücevher.EbaZerr Pürüzler içinde bir mücevher.EbaZerr Pürüzler içinde bir mücevher.EbaZerr Pürüzler içinde bir mücevher.

bu partinin kapatilmasi pkk nin isine gelecek ve bakin kurtlere dusmanliklarindan dolayi bu partiyi kapattilar gibi sozlerle halkin uzerinde suankinden daha fazla soz sahibi olacaklar...
EbaZerr is offline View EbaZerr's Photo Album   Met citaat antwoorden

Sponsor Linkler

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Oud 7 februari 2009, 07:01   #6 (permalink)
Serhos

Don Kisot's schermafbeelding

Laatste Klik: 16 januari 2010 21:24
Leeftijd: 32
Geslacht: Bay

Gebruiker Nr: 2196
Rep kracht: 12 Don Kisot Seçkin bir yolda.

ahmet turk hacca gitsin erbakan hocanin parti kapatilma deneyimlerinden yararlansin, bir bakarsin kahraman olur

aslinda herkes erbakanci olsa sorun kalmaz

"De hele aardbol kan niet in grotere nood zitten dan één ziel."

L. Wittgenstein
Don Kisot is offline View Don Kisot's Photo Album   Met citaat antwoorden
Oud 10 februari 2009, 13:51   #7 (permalink)
Uzaklardayim..

Ahmet Turk icin varsa yoksa Diyarbakir, baska bir bildigi yok.. Hacc bence ona cok uzak gelir..
Allah'in izniyle bu parti dedikleri, ama benim icin hic bir anlami olmayan Dtp kapatilir..!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Don Kisot Bekijk bericht
ahmet turk hacca gitsin erbakan hocanin parti kapatilma deneyimlerinden yararlansin, bir bakarsin kahraman olur

aslinda herkes erbakanci olsa sorun kalmaz

Hz. Muhammed (s.a.v)

Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten